Interieur Advies voor iedereen. Als interieur ontwerper/stylist kan ik je een authentieke sfeer bezorgen die voor iedereen geschikt is, zakelijk en privé!
 


2018-03-02

Keuken van oud naar nieuw

IMG_0062.jpg
Bij deze klant heb ik de hele beneden etage opnieuw ingericht en gerenoveerd. [Meer weten…]

Monique - 13:06:31 | Een opmerking toevoegen

2018-02-19

Een Vos….

2018-02-19 16_59_04-Fotos en teksten 201217.xls - LibreOffice Calc.pngMijn meisjesnaam is Vos en deze naam doe ik alle eer aan. [Meer weten…]

Monique - 16:12:49 | Een opmerking toevoegen

2018-02-09

Inrichten is een vak!

2018-02-09 15_28_01-tekenen.png - LibreOffice Draw.png
Inrichten is een vak. [Meer weten…]

Monique - 15:48:22 | Een opmerking toevoegen

2018-02-02

Catch the L!ght

2018-01-04 14_35_07-Impressie en nog 3 paginas - Microsoft Edge.pngCatch the L!ght is mijn eigen ontwerp ledlampjes. [Meer weten…]

Monique - 12:55:29 | Een opmerking toevoegen

Moodboard

Moodboard 1.jpgVoor elk project maak ik naar aanleiding van mijn eerste gesprek een moodboard. [Meer weten…]

Monique - 12:51:31 | Een opmerking toevoegen


 

Inspiratie


Terug naar overzicht

15-09-2015

Inspiratie opdoen!

De hele wereld is 1 grote inspiratiebron voor mij als SFEERMAKER.

Er is zoveel te zien dat ik soms niet weet waar ik moet beginnen. Of ik nou op reis ben of gewoon een beetje rondwandel in de stad (Amsterdam) of boodschappen aan het doen ben of een tentoonstelling bezoek, overal kan ik inspiratie van krijgen.

Zo ga ik regelmatig naar musea en blijft er altijd een oneindige lijst met musea die ik nog wil bezoeken of tentoonstellingen die ik wil bewonderen.

Daarnaast kan een bezoek aan de stad ook heel inspirerend zijn. Van de week was ik met mijn beste vriendin ontbijten in de Pijp in Amsterdam. Wat een creativiteit en inspiratie. Er zijn zoveel kleine bedrijfjes rond de Albert Cuyp die het bewonderen waard zijn dat je gewoon niet weet waar je beginnen moet. Het lijkt wel of er elke maand nieuwe tentjes bij komen. Op dit moment is alles wat je daar aan interieur ziet stoer en rauw. Zonder opsmuk en poespas maar toch wel heel erg uitgezocht. Zo was er in een concept store een wand systeem bestaande uit een grof geschilderde lat met gewoon simpele spijkers erin gespijkerd en daar werd van alles aan opgehangen. Simpeler kan niet maar het effect is geweldig.
Muren worden afgebeiteld tot aan het baksteen en soms worden er op gedeelten het stucwerk gelaten. Ruig stoer en onafgewerkt. Je ziet veel hout, zowel steigerhout, underlayment en gewoon simpel hout maar ook hele dwarsdoorsnedes van boomstammen in lengte en breedte, soms met het schors er nog aan.
Staal en beton zijn de andere materialen die veelal gebruikt worden.

Overal komt natuur en duurzame materialen in terug. Ook in de goederen die aangeboden worden en het voedsel wat te koop is. Het lijkt wel of we allemaal heel erg gezond zijn geworden. Ons ontbijt was bij een tentje waar je alleen verschillende yoghurt soorten kunt krijgen met toppings helemaal te gek, aan de overkant vind je een biologische pancake bakker, op de markt val je over de groente en fruit stalletjes die allerlei soorten vruchtensap aanbieden. Uiteindelijk hebben we als afsluiting een snelle lunch gehad bij Sir Humus. Heerlijke zelfgemaakte humus met zelfgemaakte pita's. Ook hier was weer alles biologisch en verantwoord.

Daarna met een flink schuldgevoel naar huis omdat het voelt als spijbelen maar toch echt wel een ruime inspiratiebron is van wat er allemaal aan ontwikkelingen zijn op interieur gebied.

Van de zomer was ik op vakantie op Ibiza ook dit eiland is voor mij altijd een bron aan inspiratie. Ibiza heeft verschillende kanten. Het is een party eiland, daar heeft mijn zoon heerlijk gebruik van gemaakt. Hij heeft gewoon een week lang gefeest en vond dat top. Voor mij gaat het net een straatje te ver hoewel ik de muziek wel heel erg leuk vind.
Daarnaast is het nu een plek voor the rich and famous met prachtige maar heel dure strandtenten, clubs en restaurants. Prachtig, internationaal en compleet over de top. Wel een inspiratiebron voor om omdat alles kan en mag.
Maar mijn Ibiza is toch het op de hippie geïnspireerde creatieve relaxte gedeelte. Met simpele uitermate creatieve oplossingen om van niets iets te maken. Soms is er ook zeer weinig nodig omdat de natuurlijke omgeving al zo spectaculair is dat dat al genoeg is. Ibiza is absoluut niet gecultiveerd dus de natuur is echt wild. Zo is er een gebied in het noorden waar enkele jaren geleden een bosbrand heeft gewoed. Toen we de eerste keer doorheen reden was het helemaal zwart en geblakerd. Erg mysterieus en macaber. Inmiddels heeft de natuur zijn gang kunnen gaan en komt er overal het groen voorzichtig doorheen. Echt prachtig om te zien. Ik weet zeker dat onze favoriete eet en chill tent er overdag niet uitziet maar 's avonds is het een sprookje. Als je aan komt rijden op de onverharde weg en je auto parkeert op een ruige parkeerplaats heb je zoiets van waar ben ik nu weer terecht gekomen. Maar als je door de tuinpoort loopt kom je in een sprookjestuin terecht. De kern is een ronde ruimte met een soort van grote parasol koepel bestaand uit gespannen doeken met openingen er tussendoor. In het midden staat een pilaar van een transparant materiaal. Ziet er een beetje uit als wat je in een toverlantaarn ziet. Hierin zit licht wat een bijzonder effect geeft. Verder hangen er lantaarn achtige lampen. De stoelen en tafel zijn van verschillende materialen en formaten. In het midden staan lage tafeltjes met stoelen met net bespanning. Op de rugleuningen van de stoelen zijn grafische schilderingen gemaakt. Zo kun je dus van een simpele stoel iets speciaals maken. Om langs de weg een huis te markeren zie je dat er boomstammen of stenen langs de weg in felle fluor kleuren worden beschildert. Simpel maar uitermate effectief.
Bij een woonwinkel in Ibiza stad zag ik aan het plafond een draad stalen rooster hangen met daaraan. Hangende nep planten en allerhande kralenkettingen echt spectaculair. Verder was er een tent waar allemaal gekleurde snoeren met verschillende lampenkapjes aan het plafond hingen erg grappig. Een loungebed bestaande uit stalen buizen, steigerhout met een camouflagenet overkapping, een presentatie van schoenen van allemaal stalen kettingen waar de hakken in gestoken zijn. Kortom Ibiza is mijn ultieme inspiratiebron.

Ook het bezoeken van andere steden en plaatsen is een enorme bron aan inspiratie en doe ik dan ook regelmatig.

Beurzen zijn soms ook een inspiratiebron. Hoewel mijn het budget het niet toelaat om buitenlandse beurzen te bezoeken en ik het met het aanbod in Nederland moet doen. Afgelopen week ben ik naar een leuke creatieve beurs geweest Showup genaamd. Hier stonden verschillende kleinere merken op het gebied van woon accessoires en cadeau artikelen. Dit was absoluut een aanrader omdat er veel nieuwe designers een platvorm hadden om zich te presenteren. Op de grotere beurzen is het aanbod erg van de grote en bekende merken leuk maar niet echt inspirerend en spannend.

Ook ben ik naar Entertheloft geweest. Deze webwinkel geeft 2x per jaar een presentatie in een loft in Amsterdam waar ze hun collectie tonen en designers een platvorm geven om hun werk te tonen. Ik ben er voor de eerste keer geweest en vond het een geweldige inspiratiebron. Dit jaar was het in een ruimte van Christofori en wat vooral opviel dat er erg veel groen en natuurlijke tinten waren. Ook hier weer het rauwe en duurzame. Meubels zonder poespas en allerlei toevoegingen. Stoelen met een strak frame waar een tuig leren zitting in gespannen was. Tafel van oud hout waar de kringen nog in staan, een bank bestaande uit een stalen frame waar stoffen riemen in gespannen zijn en grote kussens ingelegd.
Grote potten met planten. Geen boekenkast maar gewoon stapels boeken met wel of niet een lint eromheen. Ruige stoffen net of ze zo van de dump afkomen. Schilderij lijstjes bestaande uit 2 glazen platen aan elkaar vastgezet met papierklemmetjes. Keukenplanken van grof hout en leren riemen waarmee het aan de muur bevestigd is. Het kleuren pallet is groen vooral olijf, legergroen en oud groen, bruin, donkergrijs, donkerbruin, wit en taupe. Veel gerecyclede materialen. Volgende keer ga ik weer kijken.

Als klap op de vuurpijl mag ik eind van de maand voor CRISP als deskstylist op de woonbeurs staan. Dus daar kan ik al mijn inspiratie goed voor gebruiken.

Vakliteratuur, blogs en internetsites zijn een continue bron aan inspiratie.

Kortom waar ik ook ben overal vind ik wel inspiratie.Wordt vervolgt...

Foto's van mijn inspiraties post ik op facebook (https://www.facebook.com/PeopleforPlanet) en lnstagram (https://instagram.com/mgomezvos/)Terug naar overzicht


 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info