Interieur Advies voor iedereen. Als interieur ontwerper/stylist kan ik je een authentieke sfeer bezorgen die voor iedereen geschikt is, zakelijk en privé!
 


2018-03-02

Keuken van oud naar nieuw

IMG_0062.jpg
Bij deze klant heb ik de hele beneden etage opnieuw ingericht en gerenoveerd. [Meer weten…]

Monique - 13:06:31 | Een opmerking toevoegen

2018-02-19

Een Vos….

2018-02-19 16_59_04-Fotos en teksten 201217.xls - LibreOffice Calc.pngMijn meisjesnaam is Vos en deze naam doe ik alle eer aan. [Meer weten…]

Monique - 16:12:49 | Een opmerking toevoegen

2018-02-09

Inrichten is een vak!

2018-02-09 15_28_01-tekenen.png - LibreOffice Draw.png
Inrichten is een vak. [Meer weten…]

Monique - 15:48:22 | Een opmerking toevoegen

2018-02-02

Catch the L!ght

2018-01-04 14_35_07-Impressie en nog 3 paginas - Microsoft Edge.pngCatch the L!ght is mijn eigen ontwerp ledlampjes. [Meer weten…]

Monique - 12:55:29 | Een opmerking toevoegen

Moodboard

Moodboard 1.jpgVoor elk project maak ik naar aanleiding van mijn eerste gesprek een moodboard. [Meer weten…]

Monique - 12:51:31 | Een opmerking toevoegen


 

Inspiratie


Terug naar overzicht

12-12-2014

Belastingdienst 'leuker kunnen we het niet maken....'

Zoals bij iedere ondernemer is de belastingdienst een nagel aan je doodskist. Elk kwartaal omzetbelasting inleveren, elk jaar je inkomsten belasting doen. Ok, je weet het als je een eigen onderneming begint. Ook weet je dat als je net het gevoel hebt dat je iets verdient je het in kan leveren bij de belastingdienst. En wat krijg je ervoor terug?
Het ondernemen zou heel wat leuker zijn zonder de belastingdienst.
Maar nu komt het ergste; Ik ben van bank veranderd en heb dus een nieuw bankrekening nummer. Bij alle bedrijven en instanties is het overzetten van mijn automatische betalingen vlot verlopen behalve bij...
Je raadt het al de belastingdienst. Ik heb de wijziging keurig via internet doorgeven voor motorrijtuigenbelasting en overige belastingen op speciale formulieren die op hun website staan. Binnen een week had ik een schrijven van zowel de motorrijtuigen belasting als de overige belastingen dat de wijziging verwerkt was. Ik nog trots aan mijn man vermelden dat het tegenwoordig een eitje is om alles te veranderen zelfs bij de belasting dienst. Iets te vroeg gejuicht.

Al met al zijn we een maand verder en ben ik totaal het overzicht kwijt. Wat blijkt voor de omzetbelasting heb je te maken met betalen en terug te krijgen belasting. Andere dienst andere regels. Heb al verschillende keren legitimatie, KvK inschrijving, bewijs van nieuwe bank etc... etc.. ingestuurd. Krijg elke keer weer andere eisen en vragen retour. Dan de inkomsten belasting! “Nee, mevrouw inkomsten belasting kan alleen op een privé rekening verwerkt worden en het rekeningnummer dat u nu opgegeven heeft is een zakelijk nummer dus dat moet weer gewijzigd worden. Ik stuur u wel per post een nieuw formulier binnen nu en 2 weken en als we dat retour ontvangen dan duurt het zeker nog 2 weken voordat het verwerkt is”. Hé, hebben ze zo lang nodig in deze tijd van automatisering?
Weer een brief van de omzetbelasting dat ze nog steeds geen bewijs hebben dat mijn nieuwe bankrekening een zakenrekening is. Kunnen jullie niet lezen vraag ik me af, M. Gomez de Mesquita-Vos handelend onder de firmanaam People for Planet. Gelukkig we mogen weer met ze bellen hierover.
Vervolgens ontvang ik begin deze week een brief van de motorrijtuigen belasting dat ze mijn belasting niet hebben kunnen incasseren of ik dat even in orde wil maken. Ik weer bellen met de o zo vriendelijke (not) mensen van de motorrijtuigen belasting. “Mevrouw u kunt dat nummer wel gewijzigd hebben en een brief hebben ontvangen dat het helemaal in orde is maar dat geld niet voor het incasseren van een automatische incasso dan moet u een wijzigingsformulier hebben dat zal ik u opsturen. Binnen nu en 2 weken ontvangt u dat en als u het retour heeft gestuurd dan duurt het minstens 2 weken voordat het verwerkt is”. En sta ik nu als wanbetaler genoteerd omdat u vorige maand, deze maand en komende maand niet kon en kan incasseren omdat het rekening nummer nog niet is aangepast. “Nee, mevrouw u ontvangt gewoon een girobetaalkaart (vorige eeuw) en deze kunt u betalen zonder extra kosten of boete”. Moet er nog bij komen zeg.
Het is echt ongelofelijk je hele doopceel is verbonden aan je BS nummer en toch moet je voor elke belasting zowel inkomend als uitgaand apart doorgeven wat je nieuwe rekening nummer is.

Hoezo 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'?Terug naar overzicht


 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info